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dimecres, 18 d’abril del 2012

MAR I MUNTANYA (MAR Y MONTAÑA)



VER LA RECETA EN CASTELLANO

Mar i muntanya és un plat tradicional català que com el seu nom indica porta ingredients de tots dos mons. La recepta original és bastant més completa, porta peus de porc, botifarra de porc, xocolata, cargols... i tot va enfarinat i fregit prèviament per tal d'aconseguir una salsa espesa.
Aquesta versió dukanitzada queda molt bona i ens estalviem tot el greix de l'original. Si ho proveu estic segura que us agradara.
Un parell de consells:
Fer-ho feu d'un dia per altre, els sabors s'integren i queda més bo.
Doblar les quantitats i congelar per un altre dia. No perd res i en el mateix temps teniu menjar fet per dues vegades.

RACIONS: 2
FASE: PP - PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 got de vi

Ingredients:
6 cuixetas de pollastre
1 sípia mitjana
1 calamar mitjà
200 gr. musclos
100 gr. petxines
4 escamarlans
6 llagostins
1 ceba
1 all
1 fulla de llorer
1/2 pot de tomàquet triturat
1/2 got de vi blanc
1 got d'aigua
safrà
sal
pebre
Elaboració:

  • Rentar tot el marisc i tallar a trossos petits la sípia i el calamar. Reservar.
  • Picar petit la ceba i l'all.
  • En una cassola antiadherent anirem rossejant tots els ingredients, primer el pollastre, retirar i reservar. Després els escamarlans i els llagostins, retirar i reservar. Continuem amb la resta de marisc fins que els musclos i les petxines estiguin obertes, retirar i reservar.
  • A la mateixa cassola fem un sofregit amb la ceba, all, tomàquet i llorer salpimentats i amb una mica d'aigua.
  • Quan estigui fet el sofregit, afegim el safrà, remenem i afegim el vi.
  • Deixem que s'evapori l'alcohol i afegim el pollastre i el marisc reservat. Remenem be.
  • Afegim un got d'aigua, rectifiquem de sal i deixem fer 30 minuts.
  • Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

Mar y montaña es un plato tradicional catalán que como su nombre indica lleva ingredientes de los dos mundos. La receta original es bantante más completa, lleva pie de cerdo, butifarra de cerdo, chocolate, caracoles... y todo va enharinado y frito previamente para conseguir una salsa espesa.
Esta versión dukanizada queda muy buena y nos ahorramos toda la grasa de la original. Si la provais estoy segura que os gustará.
Un par de consejos:
Hacerlo de un día para otro, los sabores se integran y queda más bueno.
Doblar las cantidades y congelar de un día para otro. No pierde nada y en el mismo tiempo tenéis comida para dos veces.

RACIONES: 6
FASE: PP - PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: 1/2 vaso de vino

Ingredientes:
6 muslitos de pollo
1 sepia mediana
1 calamar mediano
200 gr. mejillones
100 gr. almejas
4 cigalas
6 langostinos
1 cebolla
1 ajo
1 hoja de laurel
1/2 bote de tomate triturado
1/2 vaso de vino blanco
1 vaso de agua
azafrán
sal
pimienta
Elaboración:

  • Limpiar todo el marisco y cortar a trozos pequeños la sepia y el calamar. Reservar.
  • Picar menudo la cebolla y el ajo.
  • En una cazuela antiadherente iremos dorando todos los ingredientes, primero el pollo, retirar y reservar. Después las cigalas y los langostinos, retirar y reservar. Continuemos con el resto del marisco hasta que los mejillones y las almejas estén abiertas, retirar y reservar.
  • En la misma cazuela, hacemos un sofrito con la cebolla, ajo, tomate y laurel salpimentados y con un poco de agua.
  • Cuando esté hecho el sofrito, añadimos el azafrán, removemos y añadimos el vino.
  • Dejamos que se evapore el alcohol y añadimos el pollo y el marisco reservado. Remover bien.
  • Añadir un vaso de agua, rectificar de sal y dejar hacer 30 minutos.
  • Servir caliente.

3 comentaris :

  1. Me gusta yo hoy hago PP no me vale pero copio la receta para otro día..........gracias.....pasate por mi blog hay algo para ti...............un bico
    http://roski-cocinayalgomas-yus.blogspot.com.es/2012/04/mi-segundo-premio.html

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    Respostes
    1. Bueno, para PP sólo habría que quitar el vino si no quieres tolerados, todo lo demás es apto.
      Ummmm, me paso enseguida a ver que es...

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    2. Todavia no lo he probado pero tiene que estar de rechupete , pero como la receta dice hasta mañana no lo probare. Ya os dire algo pero de rechupete seguroooooooooooooooooooooooooooooooo.

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