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dijous, 26 d’abril del 2012

XORIÇ DUKAN (CHORIZO DUKAN)



VER LA RECETA EN CASTELLANO

Aquest es un altre bàsic que vaig descobrir al blog de Esther, Mi diario Dukan i que a casa agrada molt. No us enganyaré no té el mateix gust que el xoriç preparat però s'hi assembla molt i estan boníssims a més de fàcils de preparar.
Jo quan els faig doblo quantitats i preparo per dos o tres cops. Un cop fets, els congelo en racions i així ja estan llestos per cuinar.
Espero que els gaudiu.

RACIONS: 2 persones
FASE: PP - PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS

Ingredients:
1/2 kg. carn picada de gall d'indi (es pot fer de vedella però canvia el gust)
1 all
1 1/2 CC sal fumada
1 CS pebre vermell dolç o agredolç
1 CS pebre vermell picant (si no es vol picant, canviar-ho per pebre vermell dolç o agredolç)
paper vegetal
Elaboració:
  • Picar l'all petit.
  • Barrejar tots el ingredients amb la carn. Barrejar bé.
  • Tallar quadrats de paper vegetal i formar rotlles amb la carn a sobre de cada paper.
  • Enrotllar i tancar els extrems.
  • Deixar a la nevera un mínim de 48 hores si es vol cuinar. Si no, ho deixarem a la nevera tants dies com necessiti per eixugar-se.
- Nota:
  • Si aconseguim especies per fer xoriço Xorizol de la marca Ruca, substituir tots els ingredients (menys la carn, clar) per aquestes especies. D'aquesta mateixa marca podem trobar Salchichonal per preparar de la mateixa forma salsitxons.
  • Jo ho compro aquí, ja que no ho he vist a cap dels herbolaris que he visitat.

RECETA EN CASTELLANO

Este es otro básico que descubrí en el blog de Esther, Mi diario Dukan y que en casa gusta mucho. No os engañaré, no tiene el mismo gusto que el chorizo preparado pero se parece bastante, están muy buenos y son fáciles de preparar.
Yo cuando los hago doblo cantidades y preparo para dos o tres veces. Una vez hechos, los congelo en raciones y así ya están listos para cocinar.
Espero que los disfruteis.

RACIONES: 2 personas
FASE: PP - PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS

Ingredientes:
1/2 kg. carne picada de pavao (se puede hacer de ternera pero cambiará el gusto)
1 ajo
1 1/2 CC sal ahumada
1 CS pimentón dulce
1 CS pimentón picante (si no se quiere picante, cambiarlo por pimentón dulce o agridulce)
papel vegetal
Elaboración:
  • Majar el ajo pequeño.
  • Mezclar todos los ingredientes con la carne. Mezclar bien.
  • Cortar cuadrados de papel y formar rollos con la carne encima de cada cuadrado.
  • Enrollar y cerrar los extremos.
  • Dejar en la nevera un mínimo de 48 horas si se quiere cocinar. Si no, lo dejaremos a la nevera tantos días como necesite para secarse.
- Nota:
  • Si conseguimos especias para hacer chorizo, Xorizol de la marca Ruca, sustituir todos los ingredientes (menos la carne, claro) por estas especias.
  • De esta misma marcar podemos encontrar Salchichonal para preparar de la misma forma salchichones.
  • Yo lo he comprado aqui, ya que no lo he visto en ninguna de las herboristerías que he visitado.

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