Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 7 de desembre del 2012

PASTIS MERENGAT AMB MOUSSE DE XOCOLATA DUKAN



La idea d'aquest pastis la vaig treure fullejant el nº 157 de la revista Comer Bien. Hi havia un especial de pastissos farcits que només de veure'ls se't feia la boca aigua.

De seguida vaig pensar en una mousse com a farcit i com no... la xocolata no podia faltar però no la volia tal qual, així que li vaig afegir aroma de taronja (en aquest moment no tenia cap taronja per poder-hi ratllar la pell) i va ser un encert.

El pa de pessic el vaig fer molt suau i amb moltes clares per tal que tingues una textura assemblant a la merenga sense arribar a ser-ho.

No va durar gaire, així es que dolenta no havia de ser, jajaja.
Espero que us agradi!


RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA:  SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS maizena i 1/4 CS de cacau per persona

Ingredients:

Pa de pessic:
1 ou
2 clares d'ou
1 CS maizena
1 CS llet en pols descremada
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
1 CC llevat químic

Mousse:
300 ml. llet descremada
3 clares
1 CS maizena
1 CS cacau en pols descremat i sense sucre
2 CS edulcorant líquid apte per a cocció
1 CC aroma de taronja
6 fulles de gelatina

Elaboració:

Mousse:
  • En un bol apte per al microones, barrejar la llet amb la maizena, cacau, edulcorant i aroma.
  • Escalfar 2 minuts al microones.
  • Batre i escalfar 40 segons més. Repetir fins aconseguir una crema espesa (jo ho he fet 4 cops).
  • Hidratar la gelatina 5 minuts en aigua freda.
  • Posar la gelatina escorreguda en un got i escalfar al microones 20 segons.
  • Posar 2 cullerades de crema dins del got amb la gelatina i remoure bé.
  • Afegir tota la gelatina a la crema i deixar refredar a la nevera 2 hores.
Pa de pessic:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Barrejar els ingredients secs: maizena, llet en pols, cacau i llevat.
  • Separar el rovell de la clara i muntar a punt de neu fort totes les clares.
  • Batre el rovell amb el sucre i afegir els ingredients secs i un parell de cullerades de clara muntada.
  • Remenar fins que tot estigui ben barrexat.
  • Incorporar les clares a poc a poc perquè no baixi gaire.
  • Possar dins un motllo de uns 20 cm i fornejar 20 minuts (comprobar que estigui fet punxant-lo amb un ganivet, si surt net ja està si no deixar-lo una estona més).
  • Desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Muntatge:
  • Tallar el pa de pessic en dues parts rodones iguals.
  • Posar una de les parts sobre la plata de presentació, cobrir amb la mousse i acabar amb l'altre part de pa de pessic.
  • Decorar per sobre amb la resta de mousse.
Nota: és més fàcil si posem la mousse dins una màniga pastissera.


PA DE PESSIC



MOUSSE DE XOCOLATA



MUNTATGE







Salrito.com

4 comentaris :

  1. Se ve delicioso y con ese pan, que pinta tiene.
    Nuevo sorteo en mi blog.
    http://anyolcocina.blogspot.com.es/2012/12/sorteo-internacional-wishtrend.html

    ResponElimina
  2. Guau, esta preparado para comerselo, que buenaq pinta tiene.
    Nuevo sorteo en mi blog.
    http://anyolcocina.blogspot.com.es/2012/12/sorteo-internacional-wishtrend.html

    ResponElimina
  3. Uy, que bueno!,
    el pastel tiene una pinta deliciosa, pero la mousse de chocolate me ha conquistado totalmente.
    besos !!

    ResponElimina
  4. por cierto, en el blog tenemos un sorteo por el calendario de adviento, por si no lo has visto pasate ;)
    besos!!

    ResponElimina