Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dilluns, 15 d’octubre del 2012

PASTÍS DE IOGURT I XOCOLATA DUKAN



Fa molt de temps que no escrivia res aquí. La falta de temps, vacances i demés, ja sabeu. Avui retorno amb la idea de continuar publicant les meves cosetes i no deixar aquest bloc abandonat tan de temps.
Us porto una nova recepta apte per Dukan però bona per tothom que espero que us agradi tant com em va agradar a mi.
La recepta original es de Cristina del bloc Kanela i Limon, es tracta d'una mousse de iogurt amb gust de xocolata. De seguida que la vaig veure tenia clar que l'havia de dukanitzar i dit i fet. He aprofitat el cap de setmana per fer-ho.
Haig de dir que d'aspecte s'ha de millorar una mica, vaig tenir problemes amb els motllos, amb el paper... però tot i això va quedar molt bona.
Anem per la recepta!

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 3 TOLERATS (Una mica més de mig tolerat per persona)

Ingredients:
Base:
2 ous (o 1 ou i una clara)
1 CC edulcorant líquid apte per a cocció
20 gr. maizena
1 CC llevat químic
1 CC cacau desgreixat sense sucre

Mousse:
500 gr. iogurt cremós natural desnatat (en el meu cas Hacendado)
3 clares d'ou
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
6 fulles de gelatina
200 ml pudding xocolata (en el meu cas del Lidl)

Decoració:
200 ml pudding xocolata (en el meu cas del Lidl)
Vaig posar uns anissos (no apte dukan) perquè quedi més maco. Si no es menja s'han de retirar ràpid perquè es desfan.

Elaboració:
Base:
  • En un bol, barrejar maizena, llevat i cacau.
  • En un altre bol, batre els ous amb l'edulcorant.
  • Afegir al bol dels ous la barreja seca. Remoure fins que estigui ben integrat.
  • Posar en un motllo de 20 cm. apte pel microones.
  • Cuinar 3 minuts al màxim.
  • Deixar dins el motllo fora del microones 5 minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Crema:
  • Preparar el pudding tal com indica les instruccions de l'envàs i deixar refredar una mica.
  • Hidratar la gelatina 5 minuts en aigua freda.
  • Barrejar el iogurt amb l'edulcorant i 200 ml de pudding.
  • Posar la gelatina escorreguda en un got i escalfar 20 segons al microones, afegir al got 3 cullerades del iogurt, barrejar bé i afegir a la mescla de iogurt fins que estigui ben integrat.
  • Muntar les clares a punt de neu fortes i afegir-les a la barreja anterior suaument per què no baixi gaire.
Muntatge:
  • Folrar el fons i les parets d'un motllo desmuntable de 20 cm.
  • Posar en el fons el pa de pessic de la base.
  • Cobrir amb la crema.
  • Deixar refredar un mínim de 5 hores a la nevera.
Decoració:
  • Escalfar 40 segons 200 ml pudding de xocolata.
  • Remoure bé i estendre'l per sobre de la mousse.
  • Servir immediatament.





Salrito.com