Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimarts, 6 de novembre del 2012

PURÉ DE CARABASSA ESPECIAT DUKAN

Avui toca... carabassa!!

La carabassa a més del seu sabor i les moltes receptes que podem fer amb ella té, a més a més, gran quantitat de nutrients i un bon grapat de propietats medicinals.
El seu principal component és l'aigua, entre un 80 i 90% del total. Té un alt contingut en fibra, es calcula 1,5 gr. per cada 100 gr. comestibles per la qual cosa aconsegueix un efecte saciant i millora el trànsit intestinal. A més, és molt baixa en hidrats de carboni i no té greixos. Per cada 100 gr. aporta unes 30 Kcal, cosa que la fa molt adient per dietes d'aprimament. Destaca per ser una font de vitamines A, B, C, E i B a més d'aminoàcids i molts minerals.
Per la seva gran quantitat de fibra va bé per pal·liar les diarrees i desajustos gàstrics. Ajuda a millores els símptomes del reuma. Es diürètica i depurativa i les llavors disminueixen els efectes de la febre i reforcen el cervell i també es fan servir per eliminar paràsits propis de l'intestí.

Us porto un puré de carabassa que vaig veure al canal de María, ella fa la carabassa al forn, jo prefereixo fer-la al forn, el resultat no canvia gaire.
Aquest puré es pot menjar tal qual com si fos una melmelada o barrejar-lo amb masses per fer pastissos o afegir-lo a un preparat de flam... Té moltes possibilitats.

FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS

Ingredients:
1 carabassa (1 kg) o un tros.
1 1/2 CC canyella
1 CC gingebre
1/4 CC clau pols
2 CS edulcorant líquid (o al gust)

Elaboració:
  • Tallar la carabassa a trossos sense pelar, posar-la en un recipient apte pel microones i tapar amb film apte per cocció (no oblidar fer un foradets al film amb un escuradents perquè surti el vapor).
  • Deixar refredar i pelar.
  • Triturar juntament amb la resta d'ingredients.
  • A la nevera aguanta 4 -5 dies en un tupper ben tapat.





Salrito.com

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada